Menu

Språk

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Klar verdistigning på leiligheter etter fire år med balkonger fra Balco

Økt komfort og et bedre bomiljø. Men også en klar verdistigning på leilighetene. Det melder innbyggerne i Brf Helsingborgshus nr. 10 etter fire år med innglassede balkonger fra Balco.
– Balkongen har blitt som en ekstra plass, sier styreleder i foreningen Roland Härstedt.

De nye balkongene ble ferdige i 2016. Siden da har beboerne i borettslaget Helsingborgshus nr. 10 bare sett fordelene med sine nye, innglassede utendørsmiljøer. Totalt ble 204 eldre balkonger erstattet av en mer romslig og værbeskyttet løsning fra Balco.

– Bygningskroppene har fått en helt annen status, og prisen på leilighetene er steget med minst et par hundre tusen. Men fremfor alt opplever vi som bor her, et mye bedre bomiljø. Vi bruker balkongen som en ekstra plass, sier Roland Härstedt, styreleder i borettslaget.

Ekstra isolering

De åtte bygningene som inngår i foreningen, ble bygget i 1961. Som for mange andre eiendommer fra den tiden var både betongen og armeringen i de gamle balkongene moden for rehabilitering. Og snart ble det klart at den beste løsningen var helt å erstatte de gamle originalene med nye.

– Det er tydelig at folk bruker sine nye balkonger mye mer. De pynter, møblerer og sitter der og drikker kaffe og leser. Alt dette betyr også at balkongene blir tatt bedre vare på. Hvis de ikke er hyggelige, blir vedlikeholdet deretter. I tillegg føler vi at de fungerer som en ekstra isolering, men hvor mye energikostnadene våre er redusert er vanskelig å si, uttaler Roland Härstedt.

Verdsatt av risikogrupper

Borettslaget ligger i et gammelt fiskerisamfunn ved Øresund, sør for Helsingborg sentrum. Flere av beboerne har bodd der siden husene ble bygget, og gjennomsnittsalderen er over 70 år. I løpet av de siste seks månedene med restriksjoner som følge av koronapandemien, er det mange som især har verdsatt muligheten for å kunne være utendørs, uten å måtte forlate hjemmet.

– Mange av oss er i risikogruppen for det nye viruset. Da har det vært en lettelse å kunne bruke balkongen, selv på dager med kjøligere temperaturer og dårlig vær, avslutter Roland Härstedt.

Klar verdistigning på leiligheter

Klar verdistigning på leiligheter etter fire år med balkonger fra Balco
Før: Oppussing var nødvendig.
Klar verdistigning på leiligheter etter fire år med balkonger fra Balco
Efter: Økt komfort og et bedre bomiljø.

Kontakt oss

Balco er størst i Europa på innglassede og åpne balkonger. Kontakt en av våre selgere for å få rask og personlig service.

Totalentreprise – vi tar ansvar hele veien

Balco er markedsledende i bransjen – vi utvikler, produserer, selger og er ansvarlig for monteringen av våre egenproduserte åpne og innglassede balkongsystemer. Våre balkongsystemer brukes i nyproduksjon, renovering og ferdigstilling av balkonger. Vårt brede kundesegment inkluderer blant annet borettslag, sameier, kommunale boligselskaper, private eiendomseiere, arkitekter og utbyggere. Hovedkontoret med egen produksjonsenhet er i Växjö i Småland, og vi har datterselskaper i Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen og Nederland.

Mer informasjon om Innglassede balkonger, Åpne balkonger, Svalganger og Balkongrehabilitering

Balco Utsikten Nacka Balkong 349x254
Klar verdistigning på leiligheter med balkonger fra Balco
Balco balkonger Innglassning av balkong svalganger glass til balkong
Innglassede balkonger fra Balco