Balkongrehabilitering med Balco-metoden

Hvordan har balkongene dine det?

Har betongen begynt å revne? Har balkongrekkverket begynt å helle? Er det problemer med innglassingene? Da er det på tide med handling – og det er to forskjellige alternativer.

Klimaet vårt utsetter betongen på åpne balkonger for store belastninger, og som beboer har du ofte ingen anelse om hvordan dette kan påvirke balkongens sikkerhet og levetid. Derfor er det viktig å følge vedlikeholdsplanen og sørge for å rehabilitere i tide.
Et bedre alternativ til en tradisjonell rehabilitering er innglassing med Balco-metoden.

Det er en kostnadseffektiv løsning som gir en større, mer attraktiv balkong og som også er klimasmart

Kontakt en av våre selgere for å få rask og personlig service.

Tradisjonell rehabilitering

Tradisjonell rehabilitering

En tradisjonell balkongrehabilitering betyr at betongen blir utbedret og at rekkverk blir skiftet. Denne typen rehabilitering holder i ca. 15 år. Dette er så lenge rehabiliteringen kan tåle påkjenningene fra vær og vind, samt annen slitasje. Deretter må arbeidet gjøres om igjen. En annen stor ulempe med de eksisterende åpne balkongene er at de fungerer som kjøleribber på fasaden med kuldebroer, som forårsaker unødvendige oppvarmingskostnader.

Det andre alternativet er å erstatte balkongene etter Balco-metoden.

Rehabilitering med Balco-metoden

Rehabilitering med Balco-metoden

En rehabilitering med den unike Balco-metoden betyr at de gamle balkongene blir revet ned, balkongplatene blir utvidet og innglasset med vårt patenterte balkongsystem. Den nye glassfasaden, som kan åpnes, beskytter både de nye betongplatene og eksisterende vinduer, dører og vegger. Hele arbeidet blir gjort fra utsiden og forstyrrer ikke beboerne.

Balco-metoden gir økonomiske fordeler for eiendommen og bidrar til økt trivsel for beboerne. I tillegg betyr det at du sparer energi, noe som fører til redusert klimaavtrykk. Det er til glede for oss alle.

Fordelene med Balco-metoden

Fortjeneste for eiendommens økonomi, for beboerne – og for miljøet vårt.

Store økonomiske fordeler

Balco-metoden gir balkongene en levetid på minst 90 år. Dette betyr at utvendig vedlikehold reduseres betydelig. Men det er mange andre økonomiske fordeler med Balco-metoden. Energiforbruket avtar ettersom oppvarmingsbehovet faller med opptil 20 prosent – i noen tilfeller enda mer. Nytteverdien øker både fordi balkongen blir større, og fordi den blir innglasset. Dette kan gi grunnlag for en leieøkning. Samtidig reduseres både den årlige avskrivningen og kostnadene for vedlikehold av fasaden.

Økt trivsel for beboerne

En ny, stor innglasset balkong gir beboerne et sted de kan ha glede av store deler av året. I tillegg senker vår integrerte innglassing lydnivået med opptil 20 dB. Våre balkongsystemer har også mange smarte funksjoner som gjør hverdagen på balkongen enklere. Det kan også gjøre underverker for en trist og slitt blokk eller husfasade. Dermed bidrar Balco-metoden til økt trivsel – og hvis beboerne trives, reduseres inn- og utflyttingen.

Klimasmart og langsiktig

Energibesparelser reduserer klimaavtrykket. Vi i Balco er stolte over at vår patenterte metode har vist seg å være bærekraftig for miljøet. Det er til glede for oss alle.


– Innsynskjermen gjør at vi ikke har noe særlig innsyn til naboer. Videre har det gitt balkongene og bygget en helt spesiell utforming. Designet er trendy, men funksjonaliteten er først og fremst genial”

Stig Walter Holm

Nestleder i Bokfinkvegen borettslag