Balkong- og fasaderehabilitering med balco-metoden

På høy tid å rehabilitere balkongen? Klimaet vårt utsetter betongen på åpne balkonger for store belastninger og som beboer har du ofte ingen anelse om hvordan dette kan påvirke balkongens sikkerhet og levetid. Derfor er det viktig å følge vedlikeholdsplanen og sørge for å rehabilitere i tide.
Et bedre alternativ til en tradisjonell rehabilitering er innglassing med Balco-metoden. Det er en kostnadseffektiv løsning som gir en større, mer attraktiv balkong og som også er klimasmart.

Balkongrenovering - Balco

Balco klimatsmart inglasning

Greit å vite om åpne balkonger

• Hvor ofte balkongene må vedlikeholdes, fremgår av vedlikeholdsplanen. Av sikkerhetsgrunner er det viktig at planen følges.

• Noen ganger er behovet for vedlikehold synlig for det blotte øye, men ikke alltid. Se etter malingsflass og sprekker i betongplaten.

• Hvis du er usikker på balkongens tilstand, bør det utføres en tilstandskontroll av betongplaten og rekkverket. Vi hjelper deg gjerne med dette, kontakt oss for mer informasjon.

Balco-metoden – en smartere måte

Mange boligområder står overfor store og dyre vedlikeholdstiltak. Det er ikke bare balkonger som trenger vedlikehold, men også fasader, vinduer og dører. I de fleste markeder dominerer fortsatt tradisjonell balkongrehabilitering med en holdbarhet på cirka 15 år. Men det finnes et bærekraftig og klimasmart alternativ til en tradisjonell, kortsiktig rehabilitering. Den unike Balco-metoden er en kostnadseffektiv løsning og har en estimert levetid på opptil 90 år.

Tradisjonell rehabilitering

Vær, vind, eksos og annen miljøpåvirkning krever at en åpen balkong må rehabiliteres omtrent hvert 15. år. Jevnlig betongrehabilitering gjør at balkongen i etterkant vil ha samme størrelse og design som før.

Balco inglasad balkong

Fordelene med Balco-metoden

Ved å bytte ut de eksisterende åpne balkongene med nye innglassede balkongplater øker ikke bare brukervennligheten – det fremtidige vedlikeholdet av både balkonger, fasader, vinduer og dører blir redusert til et minimum.

Innglassede balkongsystemer har lengre levetid, noe som er en fordel for den langsiktige energi- og miljøpåvirkningen. Sammenlignet med tradisjonell balkongrehabilitering, gir et gjennomsnittlig Balco-prosjekt et positivt CO2-avtrykk som tilsvarer å plante en dekar med voksende skog.
Å innglasse balkongen og samtidig få en større balkong er et kostnadseffektivt, attraktivt og klimasmart alternativ til tradisjonell balkongrehabilitering. En innglasset balkong gir ekstra plass som kan brukes slik du vil – utendørs eller innendørs hele året. Det er en investering som bidrar til å gjøre bomiljøet tryggere og mer attraktivt og samtidig styrke husets karakter. Balcos innglassede system er også en klimasmart investering siden energikostnadene reduseres og balkongens levetid forlenges. Innglassingen kan gi opptil 20 prosent reduserte oppvarmingskostnader ved at uteluften varmes opp i det innglassede rommet før den kommer inn i leiligheten.

Med Balco-metoden klarer balkongen seg uten vedlikehold i 50 år. I løpet av den tiden må en tradisjonell betongrehabilitering gjennomføres minst to ganger og mest sannsynlig tre ganger. Når den over 90 år lange levetiden til Balcos balkongløsning har gått, kan materialet resirkuleres. Også her skiller Balcos produkt seg betydelig fra de som brukes i en tradisjonell betongrehabilitering.
Balcos løsning er ikke bare best ut fra et økonomisk ståsted og for beboernes personlige opplevelser, men er også den mest klimasmarte.