Innglassede balkonger

Innglassede balkonger gir fasaden liv

Innglassede balkonger kan gjøre underverker på en trist fasade. Det har vi flere bevis på. Våre unike balkongløsninger er en investering som styrker byggets karakter og gjør bomiljøet mer attraktivt. For beboerne er det kanskje først og fremst innsiden som skaper nye muligheter. Balkongen gir hjemmet en ekstra dimensjon og tilbyr et beskyttet sted for sosialt samvær og glede.

Les mer om energieffektivisering gjennom innglassede balkonger.

Kontakt oss

Fordeler med en innglasset balkong fra Balco

Bedre trivsel med Innglassede balkonger fra Balco

Bedre trivsel

Innglassede balkonger brukes mer og bidrar til økt trivsel og reduserer fraflyttingen.

Innglassede balkonger fra Balco - Økt verdi

Økt verdi

Innglassede balkonger gjør eiendommer og leiligheter mer attraktive. Dette bidrar til en økt markedsverdi som gjør investeringen lønnsom på lang sikt.

Bedre sikkerhet med Innglassede balkonger fra Balco

Bedre sikkerhet

Ettersom beboerne bruker mer tid på sine innglassede balkonger, øker «tilstedeværelsen» i området rundt eiendommen, noe som igjen reduserer skader og hærverk.

Innglassede balkonger – Din beste investering

Skap en plass for livet

Balco sitt innglassede system gir mulighet til større balkonger. Brukervennligheten øker og hjemmet får en vakker, ekstra dimensjon.

Balco Innglassede balkonger gir fasaden liv
Beskytt fasaden

Levetiden til en balkong med innglassing fra Balco forlenges med over 50 år, og med noe vedlikehold opptil 90 år, sammenlignet med en ubeskyttet betongplate på en åpen balkong. Innglassede balkonger beskytter ikke bare fasaden, men reduserer også vedlikeholdsbehovet for vinduer og balkongdører.

Innglassede balkonger gir fasaden liv og beskytt fasaden
Reduser støy

En innglassing demper effektivt trafikkstøy og andre forstyrrende lyder. En integrert innglassing fra Balco reduserer lyden med opptil 20 dB.

Innglassede balkonger gir fasaden liv og reduser støy
Få bedre inneklima

De innglassede balkongene varmer opp uteluften før den kommer inn i leilighetene. Effekten blir et bedre temperert inneklima.

Innglassede balkonger gir fasaden liv og få bedre inneklima
Slipp inn lyset

Med riktig utforming kan innglassingen gjøre både balkongen og leiligheten lysere. Plasseringen, vinkelen og materialet på balkongen er med på å fange lyset.

Innglassede balkonger gir fasaden liv og Slipp inn lyset
Reduserte energikostnader

nnglassede balkonger reduserer eiendommens oppvarmingskostnader med opptil 20 prosent.

Innglassede balkonger gir fasaden liv og reduserte energikostnader

Store muligheter

Balco sine produkter tilbyr gode valg når det gjelder utforming, dører, glass, farger og materialer. Denne fleksibiliteten stiller høye krav til oss som produsent og leverandør. Derfor har våre konstruktører høy teknisk ekspertise og våre prosjektledere har lang erfaring. Riktig utformet blir balkongsystemene våre en viktig del av arkitekturen, der glasset bidrar til et bedre bomiljø og tettere kontakt med livet utenfor.

Kataloger og brosjyrer

Innglassingssystemet i detalj

Betongplaten

Betingelsene for en balkongrehabilitering er alltid ulike. Noen ganger er det en eksisterende balkongplate som kan rehabiliteres og utvides. Andre ganger skal det produseres en helt ny. Balco sin balkongplate består av en stålramme med et integrert betongdekke. Konstruksjonen veier omtrent halvparten av det en tradisjonell betongplate veier og har en vridningsstiv konstruksjon med klargjorte hull i stålrammen for montering av innglassingsdelene. Derfor behøves det ingen bearbeiding i etterkant på byggeplassen. Alt stål er rustbeskyttet ved varmforsinking og eventuell pulverlakkering. Betongen som brukes er sterk. Armeringsstengene er fullstendig innkapslet for høyest mulig korrosjonsbeskyttelse, dels ved innkapsling og delvis ved hjelp av såkalte luftporedannere i betongen. Luftporedannere lager mikroskopiske luftbobler som gjør at betongen blir frostbestandig, siden de fungerer som ekspansjonskar der vannet kan fryse uten å ødelegge betongen. Konstruksjonen samsvarer godt med den estimerte livslengdeklassen som er foreskrevet for denne typen konstruksjon.

Balco balkonger Innglassning av balkong svalganger glass til balkong

Innfestning

Balcos erfarne beregningsingeniører dimensjonerer hvert enkelt balkongprosjekt i samsvar med gjeldende standarder og krav. Konstruksjonen med en søyle som løper langs fasaden er patentert. Den er festet med en konsoll i grunnmuren eller i et fundament i bakken. Deretter festes balkongplaten og taket til søylene. Den vanligste måten og det Balco først og fremst prøver å benytte, er såkalte strekkstag fra balkongplaten til søylen. I tilfeller hvor all belastningen ikke kan legges på bygget eller blokken, kan det brukes en søyle foran balkongen ned til fundamentet. Innfestingene er tilpasset hvert prosjekt slik at de matcher bygget eller blokken og andre deler til innglassingen.

Balco balkonger Innglassning av balkong svalganger glass til balkong

Luker

Når du velger luke, er det viktig å tenke på hvordan den innglassede balkongen skal fungere. Skal det gå an å åpne balkongen helt? Fra gulv til tak? Eller er muligheten for å stenge ute regn og rusk det viktigste? Skal det gå an å pusse glassvinduene innenfra? Ved å svare på disse få spørsmålene, vil valget av luke være enklere.

Balco

Luke med ramme – Twin®

Med Balcos unike luke Twin får du to systemer i ett. Både maksimal fleksibilitet og muligheten til å åpne opp hele balkongen. Den elegant designede glassluken kan nemlig åpnes både som en vanlig skyveluke og foldes inn som en foldeluke.

Twin-luken er også enkel å håndtere; alt som behøves, er et enkelt grep i rammen for å skyve luken til side. Når du vil folde den inn, bretter du bare ut det diskrete håndtaket i rammen på luken og folder inn luke etter luke til du har en helt åpen balkong. Praktisk når du vil pusse utsiden av vinduene.

Balco

Luke uten ramme – Design™

Vår luke Design er markedets mest stabile og stille rammefrie system. I tillegg er det også det eneste som enkelt kan betjenes med etthåndsgrep. Det skaper inntrykk av en ubrutt overflate fordi lukenes glass er i samme plan som brystningsmaterialet.

Med en magnetnøkkel som er plassert på lukens nedre kant, frigjøres låsetappene. Deretter foldes luke for luke innover til balkongen er helt åpen. Designet har ingen synlige håndtak og er et «slankt» system. Mangelen på vertikale profiler skaper et estetisk tiltalende uttrykk.

Balco

Luke med ramme – TwinView™

Med Balcos unike luke TwinView får du to systemer i ett. Både maksimal fleksibilitet og muligheten til å åpne opp hele balkongen. TwinViews smale aluminiumsprofiler gir et mer åpent preg fra innsiden av balkongen, og vi blir enda mer klimasmarte, ettersom vi har klart å redusere aluminiumet i rammeprofilene med 12 prosent.

TwinView-luken er også enkel å håndtere; alt som behøves, er et enkelt grep i rammen for å skyve luken til side. Når du vil folde den inn, bretter du bare ut det diskrete håndtaket i rammen på luken og folder inn luke etter luke til du har en helt åpen balkong. Praktisk når du vil pusse utsiden av vinduene.

Slik fungerer vårt luke med ramme – TwinView

Innglassinger

Felles for alle Balco-innglassinger, i tillegg til den høye kvaliteten, er de mykt avrundede profilene uten unødvendige metallplater, blindnagler og fugemasser. Når brystningsmaterialet er plassert i forkanten av bunnprofilen, blir balkongen omtrent 10 cm dypere. Blomsterkasser finnes som tilbehør.

Balco

Twin® Air Innglassingssystem med store, innrammede luker.

Luke

Med Balcos unike luke Twin får du to systemer i ett, både maksimal fleksibilitet og muligheten til å åpne opp hele balkongen. Den elegante designede glassluken kan nemlig åpnes både som en vanlig skyveluke og foldes inn som en foldeluke.

Front

Fronten av innglassingen er senket for å gi større luker og utstyrt med en håndløper som sikrer korrekt sikkerhetshøyde.

Balco

Design Air Innglassingssystem med store rammefrie luker.

Luker

Design er markedets mest stabile og stille rammefrie system. Det skaper inntrykk av en ubrutt overflate fordi lukenes glass og brystningsmateriale er på samme plan. Designluken kan enkelt betjenes med enhåndsmontering.

Front

Fronten av innglassingen er senket for å gi større luker og er av sikkerhetshensyn alltid utstyrt med en føring.

Balco

Vision® Air Innglassingssystem med store rammefrie luker, uten hjørnestolper.

Luker

Frontsystemet Vision er et innglassingssystem uten hjørnestolper. Sammen med lukesystemet Design, som ikke har vertikale profiler, oppnås en åpen følelse med fri sikt, noe som skaper et estetisk tiltalende uttrykk.

Front

Fronten av innglassingen er senket for å gi større luker og utstyrt med en håndløper som sikrer korrekt sikkerhetshøyde.

Balco

Design Sight Innglassingssystem med rammefrie luker.

Luker

Design er markedets mest stabile og stille rammefrie system. Det skaper inntrykk av en ubrutt overflate fordi lukenes glass og brystningsmateriale er på samme plan. Designluken kan enkelt betjenes med enhåndsmontering.

Front

Innglassingens front er ofte delt i to deler, der den øvre delen har klarglass og er plassert i en passe høyde, slik at du får fri sikt når du sitter på balkongen. Innglassingen leveres vanligvis uten håndløper.

Balco

Twin® Sight Innglassingssystem med innrammede luker.

Luke

Med Balcos unike luke Twin får du to systemer i ett, både maksimal fleksibilitet og muligheten til å åpne opp hele balkongen. Den elegant designede glassluken kan nemlig åpnes både som en vanlig skyveluke og foldes inn som en foldeluke.

Front

Innglassingens front er ofte delt i to deler. Den øvre delen har klarglass plassert i passe høyde, slik at du får fri sikt når du sitter på balkongen. Innglassingen leveres vanligvis uten håndløper.

Balco

Space Innglassingssystem med innrammede luker fra gulv til tak, med dekorativt rekkverk.

Luker

Med innglassingen Space på balkongen får du stabile, innrammede, etasjehøye skyveluker. Systemet monteres med et dekorativt rekkverk fra Balcos sortiment som er tilpasset Space. Rekkverket monteres foran lukene.

Balco

Vision® Sight Innglassingssystem med rammefrie luker, uten hjørnestolper.

Luker

Frontsystemet Vision er et innglassingssystem uten hjørnestolper. Sammen med lukesystemet Design, som ikke har vertikale profiler, oppnås en åpen følelse med fri sikt, noe som skaper et estetisk tiltalende uttrykk.

Front

Innglassingens front er ofte delt i to deler, der den øvre delen har klarglass og er plassert i en passe høyde, slik at du får fri sikt når du sitter på balkongen. Innglassingen leveres vanligvis uten håndløper.

Balco

Twin® Etasjehøye

Luker

Med Balcos unike etasjehøye Twin-luke får du to systemer i ett, både maksimal fleksibilitet og muligheten til å åpne opp hele balkongen. Den elegant designede etasjehøye glassluken kan åpnes både som en vanlig skyveluke og foldes inn som en foldeluke. Primært bruk på bakkenivå med mulighet for å åpne de etasjehøye lukene og gå ut på gresset.

Balco

TwinView™ Air Innglassingssystem med store, innrammede luker.

Luke

Vi gikk ut fra vår mest populære luke Twin, men gjorde både profilene tynnere og lukepartiene smalere i åpen stilling. De smale profilene gir en generøs mengde lys og god utsikt. Med lukene stengt skapes det en enhetlig glassoverflate som reduserer eksponeringen av lukens profiler. Med TwinView har Balco tatt et nytt skritt i selskapets miljøarbeid ved å redusere andelen aluminium med 12 prosent.

Front

Fronten av innglassingen er senket for å gi større luker og utstyrt med en håndløper som sikrer korrekt sikkerhetshøyde.

Balco

TwinView™ Sight Innglassingssystem med innrammede luker.

Luke

Vi gikk ut fra vår mest populære luke Twin, men gjorde både profilene tynnere og lukepartiene smalere i åpen stilling. De smale profilene gir en generøs mengde lys og god utsikt. Med lukene stengt skapes det en enhetlig glassoverflate som reduserer eksponeringen av lukens profiler. Med TwinView har Balco tatt et nytt skritt i selskapets miljøarbeid ved å redusere andelen aluminium med 12 prosent.

Front

Innglassingens front er ofte delt i to deler. Den øvre delen har klarglass plassert i passe høyde, slik at du får fri sikt når du sitter på balkongen. Innglassingen leveres vanligvis uten håndløper.

Brystninger

Brystningsdesignet er en viktig del av balkongen, avhengig av behovet for lysinnfall, innsynsbegrensning og ønsket design. Balco har et bredt spekter av brystningsmateriale i en rekke farger. Det er mulig å kombinere forskjellige farger og materialer, f.eks. profiler i stål eller aluminium, noe som gjør det mulig å gjøre fasaden ekstra uttrykksfull. Balco samarbeider med kunden for å bestemme design, farger og materialer som best samsvarer med aktuelle behov og ønsker. Skinneprofilen består av en homogen rørprofil for økt stabilitet. Midtsprossen kobles sammen i den vertikale profilen, slik at fronten på innglassingen blir stabil. Alle fester dekkes av en fargetilpasset justeringsprofil ved gulvet. Glasset og skivematerialet kan skiftes fra innsiden av balkongen.

Balco balkonger Innglassning av balkong svalganger glass til balkong

Drenering

Drenering er en av de viktigste funksjonene på en innglasset balkong. CleanLine minimerer risikoen for at regn kommer inn med vinden på balkongen og ett påfølgende undertrykk på balkongen. I stedet blir vannet fanget i den nedre skinneprofilen og ført via horisontale kanaler ut til hjørnestolpene. I de indre kanalene føres vannet fra etasje til etasje, ned til underkanten på den nederste balkongen. Selv om en eller flere luker ikke er lukket og det regner inn på balkongen, har CleanLine en ekstra sikkerhetsdrenering i balkongprofilens bunnprofil som leder regnvannet bort fra balkongen. Ved å følge pilene på bildet til venstre kan du enkelt se hvordan Balcos CleanLine-system fungerer. Vannet føres fra glassrutene, ned i den nedre skinneprofilen og videre via hjørnesøylene ned til bakken.

Innglassede balkonger Balco

Ventilasjon

God ventilasjon bidrar til et bedre klima, både på balkongen og inne i leiligheten. Samtlige av Balco sine innglassingssystemer har det lydreduserende og patenterte ventilasjonssystemet VentTec. VentTec forhindrer trykkforskjeller på innsiden og utsiden av balkongen, noe som kan føre til fuktighet. Luftstrømmene som skapes, sikrer behovet for lufttilførsel til leiligheten og forhindrer kondens på glasset på balkongen. Ved å følge pilene på bildet til venstre ser du hvordan VentTec fungerer. Luft føres inn langs hele innglassingssystemet.

Balco balkonger Innglassning av balkong svalganger glass til balkong

Lås

Av sikkerhetsgrunner bruker Balco magnetlåser med den tilhørende magnetnøkkelen for å åpne innglassingssystemene. Ved å plassere magnetnøkkelen på riktig sted, frigjøres lukene i systemet slik at de kan skyves og foldes inn. Det er viktig å huske at lukene først låses når du fjerner magnetnøkkelen fra magnetlåsen og skyver lukene til lukket stilling. Magnetisk lås er et valgfritt tilbehør.

Balco balkonger Innglassning av balkong svalganger glass til balkong

Skillevegger

Skillevegg brukes når balkongene ligger rett inntil hverandre. Det er et energieffektivt, brannsikkert sandwichelement med en kjerne av steinull.

Balco balkonger Innglassning av balkong svalganger glass til balkong

Lettgavl

En lettgavl er en smalere gavl på balkongen, med bare én luke. Det forekommer ofte når det er en inntrukken balkong. Lettgavlen både låses og låses opp med en magnetnøkkel som plasseres på håndtaket på gavlen. Luken åpnes når håndtaket vris nedover. For å lukke luken setter du håndtaket tilbake til startposisjonen og vrir det opp. Luken låses når magnetnøkkelen fjernes.

Balco balkonger Innglassning av balkong svalganger glass til balkong

Tak

Balco sine tak er isolert og har innebygd ventilasjon. Luftstrømmen forebygger kondens og fører til et bedre inneklima. Taket er tilpasset for å tåle alle typer værforhold som sol, regn, vind og snø. Den leveres med hvit innside og svart utside. Valgfrie takrenner og snørasbeskyttelse. Standardtaket har brannklassifisering REI30. For spesifikke prosjekter der det er behov, finnes det også tak som bygges på stedet.

Balco balkonger Innglassning av balkong svalganger glass til balkong

Klimavegg

Ved å innglasse hele fasaden og lage en såkalt klimavegg blir vedlikehold av fasade, vinduer, dører og balkonger minimert, samtidig som du sparer mye energi.

Balco balkonger Innglassning av balkong svalganger glass til balkong

Tilbehør

Balcos innglassede balkonger gir fasaden et enhetlig og tiltalende uttrykk. Tilbehøret bidrar også til økt trivsel for beboerne. Det er derfor lurt å tenke gjennom de små detaljene før balkongene tas i bruk.

Balco

Elektriske markiser

Til alle Balco sine balkongprosjekter er det mulig å bestille elektrisk drevne markiser som er tilpasset hver balkong. Markisen betjenes enkelt med den medfølgende fjernkontrollen, og er utstyrt med sol- og vindstyring, noe som betyr at den automatisk felles ut når det er sol og felles inn når solen er helt skjult av skyer, ved kraftig vind eller nedbør. Markisene er tilgjengelige i en rekke forskjellige farger.

Balco

Gulvbelegg

Et betonggulv kan føles kaldt å gå på og i forbindelse med byggingen tilbyr Balco å legge teppe oppå betongen. Balkongen blir da mer lun; gulvet blir behagelig å gå på og enkelt å rengjøre.

Balco

Gangdører

For beboere i første etasje er det mulig å montere en gangdør til den innglassede balkongen. Gangdøren er et alternativ dersom du ønsker å kunne gå inn og ut av leiligheten via balkongen, for eksempel via en felles hage eller gård utenfor balkonginnglassingen.

Balco

Blomsterkasser

Det er mulig å utstyre balkongen med blomsterkasser i en hvilken som helst farge. Under den nedre skinneprofilen er det et spor der blomsterkassen kan festes. Den kan plasseres både på utsiden og innsiden av balkongen. Det er også en plastboks inne i blomsterkassen som du enkelt kan løfte ut og plante i.

Balco

Rullegardiner

Alle innglassingssystemer fra Balco er klargjort for rullegardiner, og har integrerte beslag og beskyttelsesdeksler. Rullegardinene, finnes i flere ulike farger og størrelser. De er selvfølgelig utstyrt med en enkel, håndterbar kulekjede som er barnesikret.

Du kan velge mellom flere ulike stoffkvaliteter og farger

Balco

Flaggholder

Balco sine innglassinger kan utstyres med et tilpasset flaggfeste og leveres i en farge som matcher innglassingssystemet. Flaggholderen monteres i forbindelse med byggingen, men kan også bestilles på et senere tidspunkt.

Balco

LED-belysning

LED-belysning for balkonginnglassingen skaper et behagelig lys og gir fasaden ekstra liv. Belysningen plasseres over dørene og monteres helst i forbindelse med fremstilling av innglassingene. LED-belysningen kan dimmes og leveres med en lysknapp som kan plasseres hvor som helst.

Balco

Glasshjørne

Balcos glasshjørne, også kalt Vista, er et glasshjørne som gir balkongen en nydelig panoramautsikt og et moderne uttrykk. Glasshjørnene gir maksimalt med lys på balkongen. Vista har ett patentert, unikt design som kan kombineres med flere av Balco sine vindussystemer. Det er mulig å få glass med silketrykk eller montere plisserte gardiner for å redusere innsyn og beskytte mot solen.

Balco

Plisségardiner

I Balco sitt system med luker uten rammer, anbefales plisségardiner som beskyttelse mot sol, varme og innsyn. De gir et tiltalende estetisk uttrykk og er fleksible og enkle å bruke. Det plisserte stoffet gir liv til balkongen og sammen med Balco sitt slanke, rammefrie system får du et fint arkitektonisk preg.

Fornøyde brukere i hele Europa

Balco har siden 1987 levert tusentalls balkongløsninger til fornøyde kunder rundt om i hele Europa.

Har dere lignende prosjekter på gang? – Vi kan Innglassede balkonger

Fyll ut navn, telefonnummer og e-post, så tar vi kontakt med deg. Vi lager ikke individuelle balkonger til private hus eller lignende.

    Jeg har lest og er enig Balcos Integritetspolicy.