Med Balco vil du få energibesparelser

En av de største kostnadene for boliger i borettslag og sameier er energi. Det kan derfor være mye å spare, ved å gjennomgå og optimalisere energiforbruket i borettslaget/sameiet. Eldre bygninger og gamle fasader er energityver som øker energikostnadene. Med en riktig innglasset balkong fra Balco vil du få energibesparelser.

Energieffektivisering gjennom innglassede balkonger

Over halvparten av norske husholdningers energiforbruk går til oppvarming. Derfor er det et stort potensial for effektivisering/reduksjon av forbruket. Med investering i besparende løsninger, som en innglasset balkong, kan 6-7 grader varmere luft tilføres leiligheten for oppvarming. På denne måten reduseres energiforbruket med rundt 15 prosent.

Eldre bygninger har ofte dårlig isolerte fasader, tak og vinduer, i tillegg til dårlige ventilasjonsanlegg. Dette fører til et økt energiforbruk og unødvendige høye oppvarmingskostnader. Med riktige tiltak er det mulighet for store økonomiske besparelser og et bedre inneklima. For Balco er det en selvfølge å hjelpe kunder med balkongrenoveringsprosjekter med forslag på tiltak for ytterligere energieffektivisering.

– I forbindelse med et balkongprosjekt tilbyr vi en oversikt på hvilke energibesparende tiltak som kan passe for hvert bygg. Det kan f.eks. være tilleggsisolering av fasader, ventilasjon, takisolering, varmepumper og solcellepaneler som bidrar til ytterligere besparelser for kunden, sier Per-Erik Sandberg, daglig leder for Balco Norge.

Energieffektivisering – en del av Balcos tilbud

Ved å energirenovere og effektivisere byggets ytre skall, reduseres energibehovet og dermed også påvirkningen på miljøet. Når Balco påtar seg en renoveringsoppgave for balkongene, ser vi samtidig over hele eiendommen. Avhengig av hvilken løsning borettslag/sameier velger, kan de redusere eiendommens energikostnader med 50-70 prosent. Balco tilbyr følgende tiltak for å effektivisere og optimalisere eiendommens energibruk:

Solceller, Varmepumper, Tilleggsisolering av fasade og loft, Utskifting av vindu og Ventilasjon

Energikostnadene gikk ned med 80 prosent

Et borettslag som har opplevd reduserte energikostnader etter en balkongrenovering fra Balco er det svenske borettslaget Violen i Ängelholm. Etter klager på dårlig ventilasjon og lekkasjer fra taket gikk de til anskaffelse av innglassede balkonger fra Balco. Plasseringen foran fasaden gjorde at det ble varmere innendørs, samtidig som det har gitt 10-12 prosent energibesparelse. I tillegg installerte borettslaget solceller på taket og varmepumper, som har gjort at energikostnadene i borettslaget har sunket med hele 80 prosent.

Se case study fra Violen 

Solceller til fellesskapets beste

Oppsettingen av solcellene har gitt en rekke fordeler for alle beboerne. Disse genererer nemlig så mye strøm at det rekker til fellesarealer som trapperom og vaskerom. På denne måten sparer borettslaget fellesutgifter for dette energiforbruket. Besparelsene knyttet til dette gjorde også at balkongene kunne monteres uten at det påførte seg ekstra kostnader for beboerne.

Den resterende strømmen fra solcellene kan benyttes av beboerne som alle har fått installert individuell strømmåler (IMD). De betaler da for sitt eget forbruk, men det er borettslagets solceller som leverer strøm til beboerne. Dette sparer hver leilighetseier årlig et par tusen kroner i faste kostnader og energiavgift.

Stor interesse for Balco sitt helhetskonsept

Å jobbe med denne typen helhetskonsept blir stadig mer vanlig for Balco og etter at Brf Violen sto ferdig, har mange borettslag/sameier meldt sin interesse for tilsvarende løsninger. Spesielt i Norge får vi mange henvendelser om solceller og varmepumper i tilknytning til våre balkongprosjekter. Mulighetene er mange og vi hjelper gjerne.

Kos deg både ute og inne

Med innglassede balkonger fra Balco kan du kose deg både ute og inne året rundt. I tillegg vil du oppleve økt energieffektivitet og en betydelig reduksjon i energikostnadene. Ønsker du også dette i ditt borettslag/sameie? Ta kontakt med oss i Balco, så hjelper vi deg med prosessen videre.

Store muligheter

Balco sine produkter tilbyr gode valg når det gjelder utforming, dører, glass, farger og materialer. Denne fleksibiliteten stiller høye krav til oss som produsent og leverandør. Derfor har våre konstruktører høy teknisk ekspertise og våre prosjektledere har lang erfaring.

Kontakt oss

Skal vi snakke om balkonger?

Balkongprosjekter er komplekse. For å garantere best mulig sluttresultat, jobber Balco med totalentrepriser. Det betyr at du får en fleksibel, trygg og stabil partner som hjelper deg gjennom hele byggeprosessen, fra de første betraktningene til sluttkontroll med overtakelse.

    Jeg har lest og er enig Balcos Integritetspolicy.