Om oss

Innovasjon – nøkkelen til vår suksess

Opprinnelig var ressursene våre små, men med entusiasme og hardt arbeid kommer vi langt. I dag er vi markedsleder med våre åpne og innglassede balkongsystemer som er etterspurt i hele Europa. Vi er stolte over at våre innovative løsninger har gitt mange mennesker økt livskvalitet.

Vi støtter og hjelper deg gjennom hele byggeprosessen, fra de første betraktningene til den endelige inspeksjonen. Høy kvalitet og lang erfaring, kombinert med en sunn og solid økonomi gjør oss til en trygg og stabil partner.

Kontakt en av våre selgere for å få rask og personlig service.

Vi tar ansvar for miljøet

Vi jobber kontinuerlig med å utvikle nye løsninger som kan redusere miljøpåvirkningen ytterligere. For eksempel er de fleste materialene som brukes i våre vindussystemer vedlikeholdsfrie og resirkulerbare.

Materialer med lang levetid og robuste konstruksjoner er med på å gjøre produktene våre bærekraftige på lang sikt, både for lommeboken og miljøet. Vi produserer dessuten alle balkonger i moduler for å minimere transporten.

Fokus på kunden

For oss er det ikke bare sluttresultatet som teller. Vi ønsker at alle kundene våre skal føle seg trygge ved første kontakt. Derfor har hvert objekt bare én selger og hvert prosjekt en prosjektleder. Ganske enkelt, en egen kontaktperson for både store og små spørsmål.

En trygg og stabil partner

Å investere i innglassede balkonger er en stor beslutning. Det er mange som er involvert i beslutningsprosessen, og en rekke spørsmål vil dukke opp underveis. Det er alltid lett å overse noe, og derfor er vi involvert gjennom hele prosessen.

Bærekraftig produktutvikling

Balco har sin produksjon og produktutvikling i moderne og effektive lokaler ved det svenske hovedkontoret i Växjö, der alle prosesser er sertifisert i henhold til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 3834-2. Dette gjør Balco unik i bransjen. Det betyr et høyt kvalitetsnivå gjennom alle delene av produksjonen og at Balco tar hensyn til miljøet. Allerede i 2013 ble Balcos balkongrekkverk og balkonginnglassinger CE-sertifisert i henhold til EN 1090-1 av Nordcert.

En drøm som ble virkelighet

Som mange gode historier begynner også vår med en drøm om suksess. Drømmen hos en motivert gründer som etter flere tøffe tilbakeslag nektet å gi seg og bestemte seg for å vise verden at alt er mulig – med en god dose smålandsk stahet og begavelse.

Det begynte med en sykkel!

Våren 1987 hadde Lasse Björkman mye gjeld etter en konkurs, og levde under svært trange forhold. En dag fikk han høre om BPAs planer om å bygge 500 balkonger for kommunale utleieleiligheter i Skatan-området i Växjö. Et stort prosjekt verdt rundt fem millioner svenske kroner. Det kan jeg løse, tenkte Lasse og tok sykkelen, en skisse og en metallplate på bagasjebrettet og tråkket ned til BPAs kontor i byen.

En skeptisk gruppe herrer hørte på og ga ham fire uker til å produsere en prøvebalkong. Lasse takket ja til utfordringen og viet ferien til å utvikle prototypen sin med skrapmateriale, stålull og andre ting han kunne komme over. De høye herrer hos BPA likte det de så, og Lasse fikk sin første ordre. Det ble starten på Balco

Stort engasjement og lidenskap

Grunnlegger Lasse Björkmans stahet, engasjement og lidenskap for nye utfordringer lever videre i selskapet. Hos Balco er ingenting umulig. Det er en fin arv vi forvalter hver dag. Her bidrar alle til å gjøre resultatet så bra som mulig. Slik bygde Lasse opp virksomheten for mer enn 35 år siden – og slik fungerer den fortsatt.

Les historien bak noen av balkongprosjektene våre.


Kvalitetsbevis som gir trygghet

En innglasset balkong er en stor investering som du skal ha glede og nytte av i mange år fremover. Derfor er det ekstra viktig at produktene holder høy kvalitet, og at leverandøren har en solid økonomi.

Det globale selskapet Dun & Bradstreet gjennomfører hvert år en kredittvurdering av svenske bedrifter. De ti siste årene har vi fått høyeste kredittverdighet – AAA.

Dette symbolet angir at løsningen er unik for Balco. Vi har et førtitalls patenter på små detaljer som hever sluttresultatet betydelig.

Sertifiseringene ISO 9001 og ISO 14001 betyr at vi arbeider i henhold til et sertifisert virksomhetsstyringssystem. Balco har vært sertifisert i henhold til disse to standardene siden 1999, og vi ser disse systemene som viktige faktorer for veksten vår gjennom årene. Klikk her for mer informasjon om sertifiseringen.

Symbolet for Balkongforeningen i Norden. Som medlem forplikter vi oss til å følge foreningens anvisninger om levering av trygge balkonger av høy teknisk kvalitet.

Symbolet for sentralt godkjent foretak for ansvarsrett etter plan-og bygningsloven. Balcos godkjenningsbevis finner du her.

Balco er en pålitelig leverandør som du finner i StartBANK. StartBANK er et felles leverandørregister som brukes av innkjøpere innenfor bygg og anlegg, forvaltning, forsikring og fast eiendom i Norge, til støtte for seriøse leverandører med oppdatert og kontrollert leverandørinformasjon. Balco sitt registreringsbevis finner du her

Balco er sertifisert i henhold til EN 1090-1 (sertifiseringsnummer 1505-CPR-CS1017). Balco utsteder ytelseserklæring og CE-merking i henhold til byggevareforordningen (EU) nr. 305/2011.