Menu

Språk:

Dyrk på din balkong

Vil du nyte hjemmedyrkede grønnsaker og urter til sommeren? Da er det på høy tid å begynne å plante. Hos Balco deler vi våre beste tips for å dyrke på balkongen din.

Å dyrke på balkongen er en fantastisk måte å tilføre grønt og kanskje til og med høste dine egne grønnsaker, urter eller blomster på, til tross for begrenset plass. Våren er den ideelle tiden å starte med såing eller planting for å få en frodig og produktiv balkong i de varmere månedene. Her er fem tips om hva du kan dyrke på din balkong som du bør starte med om våren:

Fem tips til hva du kan dyrke på din balkong

Tomater – Tomatplanter trives godt i potter på en solrik balkong. De trenger regelmessig vanning og gjødsling, samt støtte for å kunne vokse oppover. Det finnes sorter som er spesielt utviklet for dyrking i potter, og disse har ofte en mindre vekstform som passer for balkongdyrking.

Urter – Urter som basilikum, mynte, persille og koriander kan enkelt dyrkes på balkongen. De krever ikke mye plass og kan også dyrkes i mindre potter eller kasser. Urter liker sol, men kan trenge litt skygge på de varmeste sommerdagene. De tilfører også fantastisk smak til matlagingen.

Balco deler tips for å Dyrk på din balkong
Balco deler tips for å Dyrk på din balkong
Balco deler tips for å Dyrk på din balkong

Salat – Bladsalat kan sås direkte i potter eller kasser og begynner å vokse raskt. Salat er perfekt for suksessiv såing; ved å så nytt frø med noen ukers mellomrom kan du ha frisk salat tilgjengelig gjennom hele sommeren.

Jordbær – Jordbær kan dyrkes i hengende kurver eller i spesialdesignede jordbærpotter på balkongen. De trenger en solrik plassering og jevn fuktighet. Å dyrke jordbær på balkongen kan være ekstra givende siden du kan nyte søte og saftige bær direkte fra planten.

Paprika og chili – Både paprika- og chilipepperplanter kan trives godt i potter på en solrik og beskyttet plass på balkongen. De gir ikke bare gode frukter, men er også vakre å se på med sine fargerike frukter mot de grønne bladene.

Sørg for at balkongkassene og pottene dine har god drenering og bruk en næringsrik jord. Regelmessig vanning og gjødsling i henhold til plantens behov vil hjelpe balkongplantene dine å trives.

Dyrk på din balkong og skap en grønn oase

En annen effektiv måte å friske opp balkongen på, er planter, av alle de sorter. Bland grønne og fargerike planter for enkelt å skape interessante kontraster. Har du en balkong med mye plass, kan du bruke større potter for å dyrke både blomster og krydder (ikke glem å beskytte bunnen slik at gulvet eller balkongmatten ikke blir ødelagt).

Har du en mindre balkong? Utnytt høyden i stedet. Stable eplekasser på høyden slik at du kan sette planter både i og på toppen av kassen for å skape grønt i ulike nivåer på balkongen. Et annet tips er å skaffe seg en blomstertrapp eller blomsterstativ med plass til flere potter. Har du barn eller kjæledyr? Tenk på å ikke lage en for høy ordning som blir klatrbar.

Balco deler tips for å Dyrk på din balkong

Det første steget kan være å spørre personalet i blomsterbutikken om råd og tips om planter. Er det en åpen balkong der plantene skal tåle litt frost om våren, eller en innglasset balkong der det kan bli varmt i solen i sommermånedene?

Vi i Balco ønsker dere en hyggelig vår og sommer på balkongen.


Kontakt Balco

Balco er størst i Europa på innglassede og åpne balkonger. Kontakt en av våre selgere for å få rask og personlig service.

Totalentreprise – Balco tar ansvar hele veien

Balco er markedsledende i bransjen – vi utvikler, produserer, selger og er ansvarlig for monteringen av våre egenproduserte åpne og innglassede balkongsystemer. Våre balkongsystemer brukes i nyproduksjon, renovering og ferdigstilling av balkonger. Vårt brede kundesegment inkluderer blant annet borettslag, sameier, kommunale boligselskaper, private eiendomseiere, arkitekter og utbyggere. Hovedkontoret med egen produksjonsenhet er i Växjö i Småland, og vi har datterselskaper i Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen og Nederland.

Mer informasjon om Innglassede balkonger, Åpne balkonger, Svalganger og Balkongrehabilitering

Åpne Balkonger fra Balco
Åpne Balkonger fra Balco
Innglassede balkonger fra Balco
Innglassede balkonger fra Balco

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få løpende informasjon om våre produkter og løsninger for borettslag, kommunale boligselskaper, private eiendomsbesittere, arkitekter og byggherrer.