Menu

Språk:

Pål Jørgensen

Med en innglasset fasade sparer man rundt 20 prosent energi og man behøver ikke å tilleggsisolere og rive den gamle ytterveggen, da man får en helt ny klimaskjerm på utsiden. Den tar imot vær og vind, som sammen utgjør besparelsen. I tillegg får beboerne et større uteareal enn de har hatt tidligere. Med Balco-systemet kan du nærmest gjøre hva du vil. 

Pål Jørgensen – Balkongarkitekten som leder vei

– Jeg kan ikke huske å ha truffet noen mennesker som har fått en slik balkong som vi har laget, som er sure i ettertid. ALDRI. Det er alltid positivt, sier Pål Jørgensen, som sannsynligvis er den arkitekten som har jobbet med flest balkonger i Norge.

Pål Jørgensen er en arkitekt som vi i Balco har jobbet med i en årrekke og i tillegg til å lage det estetiske, bistår han også styrer og beboere med å finne den riktige veien å gå, for å fremme et forslag om en balkongfornyelse. Beslutningene skal være en del av styrets og beboernes vilje. De må tenke på at levetiden for et slikt prosjekt er lang, gjerne 50 år, så det må tåle tidens tann.

Vi ser en trend på at mange balkonger som ble skiftet på 90-tallet og som ikke er innglasset har fått problemer i dag. De må skiftes og sammen med Pål Jørgensen har vi aldri fått noen negative tilbakemeldinger på våre ferdige prosjekter som vi har gjort sammen. Har man grunner for at man ikke ønsker en balkongrenovering, så er det bare å svare «nei» på en generalforsamling. 

Pål Jørgensen - Balkongarkitekten som leder vei med Balco AS
Pål Jørgensen – Balkongarkitekten
Pål Jørgensen - Balkongarkitekten som leder vei med Balco AS
Krohnsminde Borettslag
Pål Jørgensen - Balkongarkitekten som leder vei med Balco AS

Regn, vind og vær

Det er regn, vind og vær som fasader må stå opp mot. Vi i Balco har utallige systemer og det er disse som gir beskyttelse. Eksempelvis er det ulike behov for bygninger på vestlandet og østlandet.

– Er det dårlig vær, så lukker vi igjen. Er det godt vær, så åpner vi opp, sier en engasjert Jørgensen.

Bruken av en balkong er viktig og for beboere er det med på å øke bokvaliteten. De kan åpne og lukke, de er energibesparende, sparer driftsutgifter og det holder vær og vind ute. I tillegg får beboerne et tilleggsrom til leiligheten hvor de kan leve og innrede som de vil. 

– Bergen trenger flere innglassinger på grunn av vær og vind. Det er viktig at mennesker som bor i nedslitte borettslag skal få en bedre tilværelse.

Pål Jørgensen

Fra Bergens styggeste bygg til en elegant fasade

Krohnsminde borettslag er et prosjekt som består av noen høyblokker som ble bygget tidlig på 60-tallet. Det vil si at arkitekturen er fra sist på 50-tallet. I avisen ble det et par ganger klassifisert som Bergens styggeste og dette ønsket styret å komme seg vekk fra. Fra vi startet prosjektet til det stod ferdig tok det ti år, men så ble det veldig vellykket.

– Jeg er glad for at dette prosjektet ble til. Det er veldig, veldig, vellykket. Det sier beboerne også, forteller Jørgensen.

Arkitektonisk kan du se en bevegelse i fasaden og fra de innglassede balkonger hører ikke beboerne støyen fra trafikken. I tillegg kan de benytte seg av solskjerming eller lukke lukene, dersom det er typisk vestlandsvær.

Pål Jørgensen - Balkongarkitekten som leder vei
Pål Jørgensen – Balkongarkitekten

Jørgensen er tydelig på at han aldri lager et prosjekt to ganger og at hvert eneste prosjekt er forskjellig fra det andre. Han trekker ikke opp fra skuffen og kopierer. Formen på fasaden i Krohnsminde borettslag er spesiell og dette ble starten på prosjekter hvor fasader ble kjørt forbi bygningen, slik at beboere skal få bedre utsikt. 

– Bergen trenger flere innglassinger på grunn av vær og vind. Det er viktig at mennesker som bor i nedslitte borettslag skal få en bedre tilværelse, avslutter Jørgensen.


Kontakt Balco

Balco er størst i Europa på innglassede og åpne balkonger. Kontakt en av våre selgere for å få rask og personlig service.

Totalentreprise – Balco tar ansvar hele veien

Balco er markedsledende i bransjen – vi utvikler, produserer, selger og er ansvarlig for monteringen av våre egenproduserte åpne og innglassede balkongsystemer. Våre balkongsystemer brukes i nyproduksjon, renovering og ferdigstilling av balkonger. Vårt brede kundesegment inkluderer blant annet borettslag, sameier, kommunale boligselskaper, private eiendomseiere, arkitekter og utbyggere. Hovedkontoret med egen produksjonsenhet er i Växjö i Småland, og vi har datterselskaper i Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen og Nederland.

Mer informasjon om Innglassede balkonger, Åpne balkonger, Svalganger og Balkongrehabilitering

Åpne Balkonger fra Balco
Åpne Balkonger fra Balco
Innglassede balkonger fra Balco
Innglassede balkonger fra Balco

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få løpende informasjon om våre produkter og løsninger for borettslag, kommunale boligselskaper, private eiendomsbesittere, arkitekter og byggherrer.