Menu

Språk:

Det finnes ikke dårlig vær med innglasset balkong

Oktober er den perfekte måneden for utestue, dersom riktige balkongløsninger er på plass. Dette har beboerne i Lia borettslag i Porsgrunn fått gleden av. De har fått testet ut balkongene fra Balco gjennom alle årets sesonger og konklusjonen er samstemt. Beboerne sier tydelig at utesesongen er forlenget og at de fortsatt sitter ute, selv om kalenderen viser oktober og termometeret ute nærmer seg nullpunktet. Alt takket være en god balkongløsning med innglassing.

Selv om det var noe skepsis å spore i starten, er både beboere og styrelederen i borettslaget svært fornøyde med hvordan resultatet er blitt. De nye balkongene gjør at flere er ute på balkongene sine, i tillegg til at beboerne i første etasje er veldig fornøyde med å ha utgang rett ut fra balkongene. De nye balkongene har også hatt en positiv effekt i form av at beboere enklere kan snakke sammen og besøke hverandre mer enn tidligere.

Rammeløse vinduer fra Balco

Borettslaget valgte å gå for Balco sine rammeløse vinduer og har med det fått en panoramautsikt som de kan utnytte hele året. En av beboerne som stemte for nye balkonger var Elisabeth Ryste. Hun er svært fornøyd med de innglassede balkongene. For henne har det gjort at utesesongen nå strekker seg over 3 årstider – i alle fall. Hun sitter lengre ute på høsten og går tidligere ut på våren enn hun gjorde med de gamle balkongene.

– Livet med en innglasset balkong er definitivt bedre enn livet uten en innglasset balkong, sier Elisabeth og forklarer at balkongen nesten har blitt en ekstra stue.

I oktober er været virkelig på vei over i en kaldere tid – og det er ikke alle dager som har sol og blå himmel. Nettopp derfor er oktober en perfekt måned for innglassede balkonger.

–  Nå kan jeg trekke meg ut dersom samboeren har besøk eller ser på noe på TV som jeg ikke vil se på, uavhengig av været. Vi kan benytte balkongen til å sitte litt alene, fremfor å trekke inn på soverommet.

Lia Brl Porsgrunn Rammeløse vinduer fra Balco
Lia borettslag i Porsgrunn med rammeløse vinduer fra Balco
Lia Brl Porsgrunn Rammeløse vinduer fra Balco
Det finnes ikke dårlig vær med innglasset balkong

Balkongene har fått et nytt utseende

Balkongene på blokkene har fått et utseendemessig løft og de bryter ikke med fasadens design. De flyter inn på en naturlig måte og med de rammeløse glassene får man heller ikke følelsen av at det er noen vegger. Beboerne kan fylle balkongen med det de vil ha og gjøre det til et praktisk bruksrom. For det er viktig å bruke balkongen når det er blitt såpass fint, mener Elisabeth.

– Jeg montert en varmelampe, slik at når denne settes på, er det godt og varmt samtidig som det er friskt – selv om været ute ikke er optimalt. Livet er mer fredfullt med en balkong. I alle fall den type balkong vi har, med innglassing, fin utsikt og hele pakka. Vi får absolutt litt bedre livskvalitet med en sånn type balkong. Det føles nesten som å sitte på toppen av et fjell og nyte utsikten mens jeg sitter ute og leser en god bok.

Boligens verdi har økt med innglasset balkong

Både Elisabeth og andre beboerne opplever at boligene totalt sett har blitt mer attraktive med de nye balkongene. Boligens verdi har definitivt økt fra før de fikk de nye balkongene.

– Dersom vi skal selge leiligheten en gang i fremtiden, så er det større sannsynlighet for at den blir solgt, enn sammenlignet med andre boliger som ikke har denne type balkong. Alt takket være de nye balkongene, oppsummerer Elisabeth.

Vi bistår med balkongprosessen

Med innglassede balkonger fra Balco kan du kose deg både ute og inne året rundt. Om dette er noe du også ønsker i ditt borettslag, ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med prosessen videre.

Les mer om prosjektet i Porsgrunn, klikk her.


Ønsker du også en innglasset balkong? Kontakt oss

Balco er størst i Europa på innglassede og åpne balkonger. Kontakt en av våre selgere for å få rask og personlig service.

Totalentreprise -vi tar ansvar hele veien

Balco er markedsledende i bransjen – vi utvikler, produserer, selger og er ansvarlig for monteringen av våre egenproduserte åpne og innglassede balkongsystemer. Våre balkongsystemer brukes i nyproduksjon, renovering og ferdigstilling av balkonger. Vårt brede kundesegment inkluderer blant annet borettslag, sameier, kommunale boligselskaper, private eiendomseiere, arkitekter og utbyggere. Hovedkontoret med egen produksjonsenhet er i Växjö i Småland, og vi har datterselskaper i Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen og Nederland.

Mer informasjon om Innglassede balkonger, Åpne balkonger, Svalganger og Balkongrehabilitering

Åpne Balkonger fra Balco
Åpne Balkonger fra Balco
Innglassede balkonger fra Balco
Innglassede balkonger fra Balco

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få løpende informasjon om våre produkter og løsninger for borettslag, kommunale boligselskaper, private eiendomsbesittere, arkitekter og byggherrer.