Menu

Språk:

Dyrk på balkongen

Naturligvis kan du dyrke på balkongen! Vi tipser om frukt/bær og grønnsaker som du kan så på sensommeren og dyrke på balkongen din, og du får også tips til hvordan du bør stelle dem.

Ruccola: Ruccola er en krydret og pepperaktig salat som vokser raskt. Den trives godt i mildere vær, og den er perfekt når du skal så sent på balkongen på sensommeren. Plant den i en krykke med godt drenert jord, og plasser den på et sted med mye sol eller litt skygge. Høst de små bladene når de er modne, og bruk dem i en deilig salat.

Mangold: Mangold er en næringsrik bladgrønnsak som det er enkelt å dyrke på balkongen. Den trives i mildere temperaturer, og den gir vakre, fargerike blader i grønt, rødt eller gult. Så mangoldfrø i en krykke med løs jord (lett, sandholdig jord), og plasser den på et sted med litt skygge. Høst bladene regelmessig når de er unge, slik at de smaker best.

Rødbeter: Rødbeter er en annen grønnsak som med fordel kan sås om sensommeren. De er hardføre, og de trives i kjøligere temperaturer. Så rødbetfrø i en dyp krukke eller plantekasse med godt drenert jord. Plasser den på et sted med mye sol, og hold jorden fuktig. Høst rødbetene når de er passe store og saftige.

Kål: Enkelte kåltyper, for eksempel grønnkål og savoykål, trives godt med å bli sådd på sensommeren. De er hardføre grønnsaker som tåler litt kulde, og de kan fortsette å produsere i høstens kjøligere temperaturer. Så kålfrøene i en stor krukke eller plantekasse med godt drenert jord, og plasser den på et sted med sol eller litt skygge. Høst de ytre bladene når de er store nok til å kunne brukes.

Dyrk på balkongen - Balco AS
Dyrk på balkongen

Dyrk bringebærbusker i krukker

Bringebær: Bringebærbusker i krukker kan gi deg deilige, søte bær som du kan nyte på sensommeren. Plasser krukken på et sted med mye sol, og sørg for at bringebærene får tilstrekkelig med vann i den varmere perioden. Husk også å gi buskene noe å klatre i, slik at de holder seg oppreist.

Hvis du sår disse plantene på sensommeren, kan du nyte ferske og sunne grønnsaker når sommeren begynner å bli til høst. Tilpass stellet etter plantens behov, og gled deg til en god avling på balkongen din!


Kontakt oss

Balco er størst i Europa på innglassede og åpne balkonger. Kontakt en av våre selgere for å få rask og personlig service.

Totalentreprise -vi tar ansvar hele veien

Balco er markedsledende i bransjen – vi utvikler, produserer, selger og er ansvarlig for monteringen av våre egenproduserte åpne og innglassede balkongsystemer. Våre balkongsystemer brukes i nyproduksjon, renovering og ferdigstilling av balkonger. Vårt brede kundesegment inkluderer blant annet borettslag, sameier, kommunale boligselskaper, private eiendomseiere, arkitekter og utbyggere. Hovedkontoret med egen produksjonsenhet er i Växjö i Småland, og vi har datterselskaper i Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen og Nederland.

Mer informasjon om Innglassede balkonger, Åpne balkonger, Svalganger og Balkongrehabilitering

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få løpende informasjon om våre produkter og løsninger for borettslag, kommunale boligselskaper, private eiendomsbesittere, arkitekter og byggherrer.