Menu

Språk:

Byens mest kjente blokk rustes opp: – Den blå fasaden blir historie

Anne Merete Schøning Morskogen gleder seg allerede til det blir kjølige høstkvelder. Da skal hun sitte på den splitter nye balkongen med kaffe, helt skjermet for kulde og regn. Mens hun tar seg en slurk av kaffekoppen og nyter utsikten, kan hun klappe seg litt på skuldra og takke for godt utført styrelederjobb.

Byens mest kjente blokk rustes opp i Tromsø

Det har vært hard jobbing og flere runder. Men nå er det klart. Den legendariske høyblokka i Tromsø skal få et ansiktsløft omgivelsene vil merke. Ny fasade – og splitter ny balkong. Asbesten i bygget skal fjernes. Kontrakten er akkurat underskrevet. Nå er det bare den store jobben som gjenstår.

– Det hadde aldri blitt noe av om det ikke var for det gode samarbeidet med Byggbistand Troms, Balco og Agio Forvaltning, sier Morskogen fornøyd.

Synlig i nabolaget

Høyblokka på Håpet i Tromsø er et landemerke. Knall blå og høyere enn naboene. Før Jekta storsenter landet på Langnes og spredte vingene utover som en stormåse, var kvartalet der blokka ligger også bydelens handelsmekka med butikker og frisørsalong.

Blåfargen på blokka vil snart bli historie. Framtida blir hvit og glass i form av en klimaskjerm som holder styggevær og vind unna.

– Balkongene skal også tilrettelegges for rullestolbrukere. I dag er det høye dørstokker, sier Morskogen.

– Vi har jobbet veldig lenge for dette, stråler Morskogen.

I dag er balkongene på sparsommelige fire kvadratmeter. Når byggeprosessen er over, vil balkongen være utvidet til hele 16 kvadratmeter.

Prislappen på prosjektet

– Jeg vet ikke helt om jeg våger si det, men prisen blir rundt 70 millioner, sier hun og understreker samtidig at dette er noe borettslaget har spart til over lang tid.

– Men fellesgjelda vil jo øke en del, sier hun.

Byens mest kjente blokk rustes opp i Tromsø
Byens mest kjente blokk rustes opp i Tromsø Bild: Balcos fotomontasje

Rustes opp og fjerner asbest

For noen år siden ble det avdekket at det er asbest veggene. Nå skal asbesten bort og nye veggplater opp på veggene. Blokka skal også etterisoleres. Det er en stor jobb som ligger foran borettslaget. Og jobben de legger bak seg er også stor. Allerede 31. august 2016 droppet det et brev ned i postkassen til høyblokka. Ivar Klavenes i Balco hadde en idé om å pynte blokke med ny fasade og større balkonger.

Styreleder Schønning Morskogen tente på ideen, men forslaget ble nedstemt to ganger i borettslaget.

Men Morskogen er vant til å ta i et tak. Hun flyttet inn i Måsevegen borettslag i 2012. Hun ble styreleder ganske kort tid etterpå. Det har på ingen måte vært en liten fritidsgeskjeft.

– Det har gått i ett, egentlig, humrer hun.

Borettslaget har tidligere gjort store investeringer. I 2018 ble det bygd åtte nye leiligheter der det tidligere var næringsareal i blokka. Den gang ble det investert 45.000 kroner. Blokka har de senere år blitt oppgradert innvendig med nytt rør- og elektrisk anlegg, varmeanlegg, brannteknisk i tillegg til porttelefon.

– Hva er det beste med å bo i høyblokka?

– Beliggenheten. Det er en fin spasertur unna Jekta. Det er god bussforbindelse til byen. Vi trives godt her.


Kontakt oss

Balco er størst i Europa på innglassede og åpne balkonger. Kontakt en av våre selgere for å få rask og personlig service.

Totalentreprise – vi tar ansvar hele veien

Balco er markedsledende i bransjen – vi utvikler, produserer, selger og er ansvarlig for monteringen av våre egenproduserte åpne og innglassede balkongsystemer. Våre balkongsystemer brukes i nyproduksjon, renovering og ferdigstilling av balkonger. Vårt brede kundesegment inkluderer blant annet borettslag, sameier, kommunale boligselskaper, private eiendomseiere, arkitekter og utbyggere. Hovedkontoret med egen produksjonsenhet er i Växjö i Småland, og vi har datterselskaper i Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen og Nederland.

Mer informasjon om Innglassede balkonger, Åpne balkonger, Svalganger og Balkongrehabilitering

Balco Utsikten Nacka Balkong 349x254
Byens mest kjente blokk rustes opp i Tromsø
Balco balkonger Innglassning av balkong svalganger glass til balkong
Innglassede balkonger fra Balco

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få løpende informasjon om våre produkter og løsninger for borettslag, kommunale boligselskaper, private eiendomsbesittere, arkitekter og byggherrer.