Menu

Språk:

Bærekraftig løsning med innglassing av balkonger

Fra Sjøsiden Boligpark Foto: Steven Henriksen

Typisk holder en balkongrenovasjon cirka 15-20 år, så må man foreta ny renovering. Men med innglassing beskyttes både betongplate, vinduer, dør og fasade slik at vedlikeholdsbehovet reduseres.

– Vi tar bort all gammel betong og setter ny betongplate. Ofte tenker man samme størrelse. Her kan vi isteden også utvide balkongplaten og sette nytt rekkverk, forteller Ann-Sofie Lundbergh, Marketing Manager hos Balco AS. Det er mulig å gjøre balkongene like store som leiligheten er bred.

– Det innebærer en «klimavegg» som dekker hele fasaden. Fasadeinnglassing tilsvarer 10 – 15 cm isolasjon, forklarer hun. Gjør man det på eldre bygg der isolasjonen har sunket, slipper man å etterisolere. – Det gjør også at man kan senke lydnivået inne i leiligheten med opptil 20 desibel, fortsetter hun.

Innglassing av balkonger – Holdbar i 90 år

Typisk festes stålkonstruksjonen i balkonger inn i bygget mellom etasjene. Her trekker gjerne kulde innover i leiligheten langs bjelkelaget, noe som øker oppvarmingsbehovet. Ved å glasse inn balkongene, unngår man en slik kuldebro. Ifølge Lundbergh reduserer Balcos innglassing oppvarmingsbehovet opptil 20 %. Balkongene kan nytes store deler av året, det øker bruksverdien og beboerne trives bedre. Balco bruker materialer til sine balkonger som er resirkulerbare; glass, aluminium og stål. Inntil nylig har Balco regnet med at materialene ville holde i 50 år. Nå viser en uavhengig livssyklusanalyse at Balcos produkter i stedet har en holdbarhet på 90 år.

Kan kjenne seg trygg

– Vi setter kundens sikkerhet fremst, svarer Lundbergh på spørsmål om forholdsregler i disse koronatider. Oppmåling gjøres utenifra, og resten av jobbingen foregår utendørs. Montasjearbeiderne har to ukers karantene ved bytte av personell. Visninger kan også tas over lengre tid når det er restriksjoner på møtevirksomhet.

Balco er et veletablert entreprenørselskap som har vært på markedet en god stund. Kundene kan derfor kjenne seg trygge ved å bruke Balco. Balco startet i 1987 i Växjö i Småland i Sverige og har i dag over 400 medarbeidere i syv land: Sverige, Norge, Danmark, Finland, England, Nederland og Tyskland.

Tekst Gunn Iren Kleppe.

Les hele artikkelen her.


Kontakt oss

Balco er størst i Europa på innglassede og åpne balkonger. Kontakt en av våre selgere for å få rask og personlig service.

Totalentreprise – vi tar ansvar hele veien

Balco er markedsledende i bransjen – vi utvikler, produserer, selger og er ansvarlig for monteringen av våre egenproduserte åpne og innglassede balkongsystemer. Våre balkongsystemer brukes i nyproduksjon, renovering og ferdigstilling av balkonger. Vårt brede kundesegment inkluderer blant annet borettslag, sameier, kommunale boligselskaper, private eiendomseiere, arkitekter og utbyggere. Hovedkontoret med egen produksjonsenhet er i Växjö i Småland, og vi har datterselskaper i Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen og Nederland.

Mer informasjon om Innglassede balkonger, Åpne balkonger, Svalganger og Balkongrehabilitering

Balco Utsikten Nacka Balkong 349x254
Bærekraftig løsning med innglassing av balkonger
Balco balkonger Innglassning av balkong svalganger glass til balkong
Innglassede balkonger fra Balco

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få løpende informasjon om våre produkter og løsninger for borettslag, kommunale boligselskaper, private eiendomsbesittere, arkitekter og byggherrer.