Menu

Språk:

BBC ser på nye og renoverte Balco-balkonger i Narvik

Nylig tok selveste BBC turen til Narvik for å se på hvordan et av Europas nordligste boligbyggelag, OMT, jobber for å skape bærekraftige og fremtidsrettede løsninger for sine beboere. I TV-reportasjen besøker de et borettslag med nye balkonger fra Balco. 


Etter andre verdenskrig var det et stort behov for nye boliger rundt om i Norge. Narvik var en av byene med stor byggeaktivitet. Blokkene har stått i mot vær og vind siden den gang, men har ved renovasjon blitt oppgradert til å følge tidens tann. For å forstå den nordnorske byggekulturen og mentaliteten – og hvordan balkonger beriker hverdagen og livet i den norsknorske perlen.

Balkonger til folket

Som en del av renoveringen i Narvik sto Balco for design og utskiftning av balkongene. De tidligere balkongene ble fjernet og nye balkonger ble montert. Disse balkongene er omtrent dobbelt så store og det har nærmest gitt beboerne et ekstra rom. Enkelte kaller det et innglasset hjerterom, mens andre påpeker at hjemmet deres også har fått et nytt utseende, et friskt ansikt som rammer inn hverdagen i den nordnorske byen med lange tradisjoner for transport av jernmalm fra Kiruna med tog og videre ut i verden med skip. I tillegg kan balkongene benyttes lengre – det vil si fra tidligere til senere i løpet av sommerhalvåret – noe som betyr at de mørke vintrene blir stadig kortere.


Bedre for inneklimaet og bedre for miljøet 

I Narvik har de også byttet ut alle vinduene og i kombinasjon med de nye balkongene har inneklimaet blitt mye bedre og bygget er nå mer energieffektivt. Det er bra for miljøet, men også noe som stadig blir viktigere for nye kjøpere.

Her kan du se balkongene i TV-reportasjen fra BBC som besøker Narvik

I Norge står bolig og næringsbygg for en stor del av energiforbruket og selv om det er god tilgang på ren energi er det viktig å finne gode løsninger for å redusere forbruket og ta vare på miljøet. I stedet for å bygge nytt, kan man derfor renovere det som allerede er bygd og på den måten forlenge levetiden på byggene.


Kontakt oss

Balco er størst i Europa på innglassede og åpne balkonger. Kontakt en av våre selgere for å få rask og personlig service.

Totalentreprise -vi tar ansvar hele veien

Balco er markedsledende i bransjen – vi utvikler, produserer, selger og er ansvarlig for monteringen av våre egenproduserte åpne og innglassede balkongsystemer. Våre balkongsystemer brukes i nyproduksjon, renovering og ferdigstilling av balkonger. Vårt brede kundesegment inkluderer blant annet borettslag, sameier, kommunale boligselskaper, private eiendomseiere, arkitekter og utbyggere. Hovedkontoret med egen produksjonsenhet er i Växjö i Småland, og vi har datterselskaper i Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen og Nederland.

Mer informasjon om Innglassede balkonger, Åpne balkonger, Svalganger og Balkongrehabilitering

Balco Utsikten Nacka Balkong 349x254
Åpne Balkonger fra Balco
Balco balkonger Innglassning av balkong svalganger glass til balkong
Innglassede balkonger fra Balco

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få løpende informasjon om våre produkter og løsninger for borettslag, kommunale boligselskaper, private eiendomsbesittere, arkitekter og byggherrer.