Menu

Språk:

Skogtun Borettslag AL

Fordeler:

Lavere energikostnader.

Lavere energikostnader.

Økt verdi

Økt verdi

Mer plass med Balco Balkonger

Mer plass med Balco Balkonger

Beskytt mot vær og vind.

Beskytt mot vær og vind.

Bedre trivsel.

Bedre trivsel.

Unike balkonger skaper bedre bomiljø i Kongsvinger

Kombinasjonen av Balcos ekspertise og Skogtun Borettslags ønske om å tenke annerledes har skapt helt spesielle balkonger for beboerne. De nye balkongene har en unik farge og stil samt moderne løsninger som utvendig solskjerming, noe som skaper flere muligheter og bruksområder.

– Vi er kjempefornøyd med balkongene vi har fått sammenlignet med de vi hadde.

Det sier styreleder i Skogtun Borettslag, Tom Dahl, mens han ser på alle de 114 balkongene som nå er plass. Det var i utgangspunktet behov for en betongrehabilitering på grunn av setningsskader i betongen og dette var spesielt tydelig på balkongene. 

– Det førte til at vi satt fart på en rehabiliteringsprosess ettersom det var flere balkonger det gjaldt og vi måtte vurdere alternative løsninger samt se på hva som kunne fungere over tid og hva som måtte gjøres umiddelbart.

Borettslaget kom i kontakt med Balco gjennom et styreseminar i Kongsvinger, i slutten av 2019.

Fakta om prosjekter

Kunde:

Skogtun Borettslag AL

Byggeår:

2021

Adresse:

Skogtun Borettslag AL
Smørbukkvegen
3401 Kongsvinger

Ant. balkonger:

114 Stykker

– Derfra begynte ballen å rulle og vi så på hvilke løsninger vi ville ha og hva Balco kunne tilby. Det var også en beboer som foreslo innglassing av balkongene og vi har sett at Balco har gjort dette tidligere i andre borettslag her i byen med stor suksess. En slik innglassing gjør det mulig å bruke balkongen større deler av året.

Før

Etter

Balco kunne tilby en helhetlig prosess 

Skogtun Borettslag undersøkte med flere leverandører samtidig, men konkluderte raskt med at det var Balco som leverte det produktet og den prosessen de var på jakt etter. 

– Balco er en totalleverandør så de kunne ta prosessen fra A til Å, mens vi så at andre ikke var i nærheten av å levere tilsvarende. Det gjorde oss mye tryggere, ettersom vi ikke har kompetansen til å holde i en slik prosess eller å være prosjektledere selv, sier Dahl.

Under ​​generalforsamlingen i oktober 2020 ble det vedtatt innglassing av balkongene og beboerne kan nå, omtrent halvannet år senere, bruke balkongene i både fint og dårlig vær. Det er likevel noe som er litt unikt med balkongene i Skogtun Borettslag.

– Balkongene har blitt veldig fine, men de har et litt annerledes design enn hva som er vanlig. Vi synes at andre balkonger er litt flate og sterile, så det var et ønske fra beboerne i vårt borettslag at vi skulle få det mer moderne. Dette gjelder både farge- og stilmessig. I tillegg var det et tydelig ønske om å legge til moderne utstyr. Når vi først gjør dette, så gjør vi det ordentlig, sier styrelederen, som også påpeker at balkongene har blitt større enn de opprinnelig var – noe som også øker bruksområdet. 

Fargekommite, vinkeldesign og utvendig solskjerming

Farge, stil og funksjonalitet er det lagt ekstra mye arbeid i og beboerne har vært delaktige i arbeidet.

– Når vi skulle bestemme farge så måtte vi faktisk sette ned en fargekommite med representanter fra styret og fra beboere som ville vurdere ulike farger. Dette var det vi endte opp med – en farge i tråd med vårt gatenavn: Smørbukkvegen. Også vinklene på balkongene kom etter et ønske fra beboerne, da de synes det ble litt for sterilt med bare en helt flat vegg. Derfor kom arkitekten med forslag om disse vinklene, som vi til slutt endte opp med. Dette gir et unikt og moderne uttrykk.

God solskjerming var også noe beboerne etterspurte. I motsetning til en standard solskjerming som kun er innenfor glassene, kom det på plass utvendig solskjerming gjennom HD Solskjerming. 

– Vanligvis er det solskjerming på innsiden, mens det vi har nå er solskjerming på utsiden som både er automatisk og elektrisk. For meg, som beboer her i borettslaget, så har jeg fått en mye mer anvendelig balkong. Innglassingen gjør at jeg slipper snø på vinteren, og jeg kan bruke balkongen hele året. Vi er kjempefornøyd med hele prosessen fra Balco og elsker våre nye balkonger, avslutter Tom Dahl i Skogtun Borettslag.

Balco er størst i Europa på innglassede og åpne balkonger.

Kontakt en av våre selgere for å få rask og personlig service.

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få løpende informasjon om våre produkter og løsninger for borettslag, kommunale boligselskaper, private eiendomsbesittere, arkitekter og byggherrer.