Menu

Språk

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Bokfinkvegen Borettslag Al, Kongsvinger

Fra lager til helårsplass i Bokfinkvegen

Lavere energikostnader

Lavere energikostnader

Mer plass

Mer plass

Økt verdi

Økt verdi

Fakta – Bokfinkvegen Borettslag Al

Kunde

Bokfinkvegen Borettslag Al

Byggeår

2018

Adresse

Bokfinkvegen Borettslag Al
Bokfinkvegen 32
2209 KONGSVINGER

Ant. balkonger

27 Stykker

Borettslaget Bokfinkvegen er fra 1973 og både balkonger og leiligheter var forholdsvis små. Balkongene har stort sett blitt brukt som lagerplass og ikke til så mye annet. Våren 2017 kontaktet styret i borettslaget balkongspesialistene Balco, for å starte prosjektet med å oppgradere alle balkongene. Etter kun tre måneder har beboerne i de 27 leilighetene fått et ekstra bruksrom – en innglasset balkong som kan disponeres året rundt.

– Vi ble forespeilet et halvt års tid, men det gikk fort og plutselig var de ferdige. Samtidig har kontakten med arkitekt, byggeleder og prosjektledelse vært god gjennom hele prosessen, sier Stig Walter Holm, nestleder i Bokfinkvegen borettslag.

Særegne detaljer

Bokfinkvegen ble bygget i 1973 og i tillegg til de nye bruksrommene, anslår borettslaget at de vil kunne redusere energibehovet for å varme opp leilighetene med inntil 20 prosent. En annen økonomisk gevinst av investeringen er verdiøkningen på selve bygget, som har fått seg et fasadeløft. En ekstra detalj her er at arkitekten som Balco har brukt, har benyttet seg av fargepalettene i Bokfinkens fjærdrakt for å komponere fargene i innglasseringen.

– Innsynskjermen gjør at vi ikke har noe særlig innsyn til naboer. Videre har det gitt bygget og balkongene en helt spesiell utforming. Designet er trendy, men funksjonaliteten er først og fremst genial, sier Holm.

Prosjektleder Dennis Frejd er også svært godt fornøyd med resultatet.

– Det er de små detaljene og de fornøyde beboerne som gir oppdraget det lille ekstra. Vi kjenner oss stolte og glade for å kunne levere disse fine balkongene til beboerne i Bokfinkvegen. Det var en åpen, rask og fleksibel kommunikasjon som gjorde det mulig for oss å halvere byggetiden opp mot den opprinnelige tidsplanen. Balco sitt monteringsteam har vært både grundige og effektive, sier Frejd.

Citat Balco

Vi er 100 prosent fornøyd og beboerne kan nå glede seg over nye, innglassede balkonger i tillegg til sparte energikostnader og
en penere fasade.

Stig Walter Holm

Nestleder i Bokfinkvegen Borettslag

Anbefaler videre

Styret kom i kontakt med Balco etter at et annet borettslag i Kongsvinger hadde benyttet seg av balkongspesialistene. Utbyggingen ble enstemmig vedtatt på ekstraordinær generalforsamling.

– Vi hadde ikke kjennskap til Balco fra før, men hørte at både styreleder og beboere var veldig fornøyde. Nå kan vi si det samme. Samarbeidet har vært bra hele veien. Arkitekten kom med gode forslag for oss da enkelte av leilighetene har mer krevende utforminger. Jeg kan anbefale alle borettslag å bruke Balco, avslutter Holm.

Akelius Salem – Rönninge, Sverige Före Balco Kongsvinger

Før: Balkongene har stort sett blitt brukt som lagerplass.

Akelius Salem – Rönninge, Sverige Efter Balco Kongsvinger

Etter: Arkitekten har benyttet seg av fargepalettene i Bokfinkens fjærdrakt for å komponere fargene i innglasseringen.