Menu

Språk

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Brf Gnosjöhus
Gnosjö, Sverige

10 kvadratmeter å nyte livet på – hele året

Fakta – Brf Gnosjöhus

kunde

Brf Gnosjöhus nr 1

Byggår

2020

Adress

Läroverksgatan 12 och 14,
335 32 Gnosjö, Sverige

Antal balkonger

50 Stycken

Fra problemer med vannlekkasje og kald trekk – til en løsning med tette innglassinger som kan åpnes akkurat slik du vil. Det ble resultatet da Brf Gnosjöhus nr. 1 valgte Balco som samarbeidspartner. Alle leilighetene i foreningen fikk nye og innglassede balkonger som beboerne kan ha glede av mesteparten av året. Brf Gnosjöhus nr. 1 har femti leiligheter der omtrent halvparten hadde franske balkonger. Balkongdørene til disse slapp inn vann og kald trekk. Resten av leilighetene hadde små balkonger eller ingen i det hele tatt, så ønsket om store balkonger til alle leilighetene hadde vært på dagsordenen lenge.

Spesielle krav fra foreningen

– Vi møtte Balco første gang på en boligmesse og ble interessert i deres løsning. Vi hadde noen andre tilbud som vi så på, men de kunde ikke gi oss den løsningen vi ville ha. Vi kontaktet Balco, og de kom hit og kontrollerte og målte opp fordi det var ganske store balkonger vi ønsket. Slik var det – og vi fikk den spesialløsningen vi ville ha, sier Lena Johansson, styreleder i Brf Gnosjöhus nr. 1.

Citat Balco

En ny innglasset balkong, på 10 kvadratmeter, med to utganger
– det gjør en stor forskjell.

Hjelp hele veien

– Balco hjalp oss med hvordan vi skulle gå frem, fordi det ikke er så vanlig å foreta en så stor rehabilitering i et så lite borettslag. Vi fikk hjelp med alt fra lånesøknader og byggetillatelser til bygging og sluttkontroll. Denne hjelpen har vært uvurderlig, fortsetter Lena.

– En ny innglasset balkong på 10 kvadratmeter med to utganger, en fra soverommet og en fra stuen, gjør en stor forskjell, sier Lena.
– Beboerne er veldig glade. Jeg har fått mange positive kommentarer. Alle har jo fått et ekstra rom, som kan brukes det meste av året. De som bor i første etasje har også fått trapper ned til uteplassen deres. Jeg liker at de er avskjermet mot innsyn – og at min ligger slik at jeg ser solen om ettermiddagen og solnedgangen om kveldene, avslutter Lena.

Verdien av leilighetene har økt

For å finansiere prosjektet har foreningen gjennomført en leieøkning på 550 kroner per måned, og beboerne har akseptert dette uten problemer. Siden balkongprosjektet ble ferdig, har noen leiligheter blitt solgt og man har merket en stor forskjell på salgsprisen. Så verdien har blitt høyere, noe som er en gevinst for beboerne.

Smart løsning gir lang levetid

– Samarbeidet har fungert veldig bra. Jeg har som prosjektleder allerede vært involvert i salgsprosessen, noe som gjør det enklere å gjennomføre hele prosjektet. Borettslaget og spesielt deres styreleder, Lena, har vært svært engasjert i arbeidet. Siden vi forventer at våre innglassingssystemer vil holde i over 90 år, kan beboerne i borettslaget få glede ad sine store balkonger i lang tid. Den lange levetiden skyldes i stor grad at vi bygger våre innglassinger utenpå betongplaten, noe som beskytter den mot fuktighet og andre påkjenninger, avslutter Fredrik Sjösten, prosjektleder i Balco.

Før

Etter

HAR DERE LIGNENDE PROSJEKTER PÅ GANG? – VI KAN BALKONGER

Fyll ut navn, telefonnummer og e-post, så tar vi kontakt med deg.